Ασκήσεις για αρχάριες μαμάδες

Πηγή: mednutrition.gr

Η Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διπλωματούχος στην ειδικότητα Pilates μας καθοδηγεί υποδεικνύοντας τρόπους να γυμνάσουμε εύκολα διάφορα μέρη στο σώμα μας, συνδυάζοντας πάντα άσκηση και διατροφή.

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι σας είτε βρίσκεστε σε κάποιο εξωτερικό χώρο αν το θέλετε πραγματικά μπορείτε να αφιερώστε λίγα λεπτά για να γυμνάστε όλες τις μυικές ομάδες και να βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση.

Αρκετά συχνά πηγαίνετε το μικρό σας σε κάποιο πάρκο ή στις κούνιες για να ξεδώσει κι εσείς παράλληλα δεν έχετε ποτέ γυμναστεί ή δεν έχετε χρόνο για να γυμναστείτε λόγω τωνπολλών ωρών που σας απασχολεί το νέο μέλος της οικογένειας. Μπορείτε να χρησιμοποιείστε τον παραγωγικό σας χρόνο, τον οποίο έχετε σε κάποιο πάρκο ή στις κούνιες ή στο σπίτι περιμένοντας το παιδί σας να παίξει.

Άσκηση 1η  

Χέρια δεμένα πίσω από το κεφάλι πόδια ανοιχτά ενώνω στο άνοιγμα των ώμωνεκπνέοντας γόνατο στον αγκώνα. Επαναλαμβάνω 1΄ στη κάθε πλευρά.

med 1

Άσκηση 2η

Ενώνω αγκώνεςγόνατα , πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το ύψος των ώμων εκπνέοντας τεντώνω πόδια διατηρώντας ίσια πλάτη. Μένω 1΄

med 2

Άσκηση 3η

Ισια πλάτη κάτω οι ώμοι ελαφρώς λυγισμένο πόδι πατάει στη μύτη του ποδιού. Εισπνέοντας ανεβάζω πόδι παραμένει λυγισμένο σφίγγοντας πολύ καλά την κοιλιά . Επαναλαμβάνω 30″ στο κάθε πόδι.

med 3

 

Άσκηση 4η

Ισια πλάτη χέρια τεντωμένα κάτω, σφίγγω πολύ καλά το κέντρο μου και λυγίζω ελαφρώς το πίσω πόδι, το πίσω πόδι στη μύτη. Εισπνέοντας ισορροπώ το πόδι στήριξης και σηκώνω το πίσω πόδι γέρνοντας το κορμό μπροστά για να μην ενοχλήσει η μέση μας . Για να βρω ισορροπία σφίγγω καλά το κέντρο μου και κοιτάζω σε ένα σημείο. Στο κάθε πόδι 20 επαναλήψεις.

med 4

 

Άσκηση 5η

Διάταση: Το μπροστά πόδι λυγισμένο , φτέρνα γόνατο στην ίδια ευθεία. Πατάμε το πίσω πόδι , με ολόκληρο το πέλμα στο έδαφος. Παλάμη μπροστά στο μπροστινό πέλμα και πιέζω γόνατο εξωτερικά. Τεντώνω το χέρι ψηλά και ισιώνω τη πλάτη .30″ στη κάθε πλευρά

med 5

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *