PILATES ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ! Η Μάντη Περσάκη έχει ασκήσεις που θα κάνετε παρέα

Πηγή: tlife.gr

ΠΑΙΔΙ

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Όσες φορές και να το γράψουμε δεν είναι αρκετό για να γίνει απόλυτα κατανοητό. Έτσι και ένα παιδάκι μπορεί να μάθει από μικρό πως να βάλει την εξάσκηση στη ζωή του, χωρίς να του φαίνεται κουραστικό ή ανούσιο.

Η Μάντη Περσάκη ετοίμασε ένα ακόμη πρόγραμμα που μπορείς να κάνεις μαζί με το πιτσιρίκι σου. Ασκήσεις εύκολες, διασκεδαστικές και αποτελεσματικές για να μπαίνει στη νοοτροπία της Pilates και της γυμναστικής γενικότερα. Ταυτόχρονα θα καταφέρεις κι εσύ να τονωθείς ελαφρά και να ξεπιαστείς ύστερρα από μια κοπιαστική μέρα.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;

Η ουσία σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνεις το παιδί να αγαπήσει τη γυμναστική. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να το πιέσεις να κάνει πολλές επαναλήψεις. Φρόντισε να παρατηρήσεις καλά τις ασκήσεις όπως τις δείχνει η Μάντη και να τις εκτελείτε μαζί σωστά. Όταν το παιδί συνηθίσει θα ζητά από μόνο του να κάνετε τις ασκήσεις και με τον καιρό θα κάνει περισσότερες επαναλήψεις.

tlife-2.jpg

Κρατηθείτε από το χέρι και φέρτε το πόδι λυγισμένο προς τα έξω με το πέλμα επάνω στο γόνατο. Το ελεύθερο χέρι παραμένει τεντωμένο πάνω από το λυγισμένο γόνατο. Φροντίστε να έχετε και οι δύο την πλάτη σε ευθεία θέση και το στήθος έξω.

tlife-3.jpg

Από τη θέση αυτή τεντώστε το πόδι προς τα έξω και μείνε στο σημείο μετρώντας μέχρι το δέκα. Επίστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε την άσκηση από την αρχή. Αλλάξτε θέση ώστε να γυμνάσετε και τα δύο πόδια.

tlife-4.jpg

Σταθείτε η μία μπροστά στην άλλη με τα πόδια τεντωμένα. Κρατηθείτε από τις παλάμες, με τα χέρια τεντωμένα. Από το σημείο αυτό φέρε το πόδι πίσω τεντωμένο.

tlife-5.jpg

Τεντώστε το πόδι προς τα πίσω όσο περισσότερο μπορείτε, προσπαθώντας να κρατήσετε τον κορμό σε ευθεία χωρίς να γέρνετε μπροστά ή να καμπουριάζετε. Ελάτε και πάλι στην αρχική θέση, χωρίς όμως να ακουμπήσετε το πόδι στο έδαφος και επαναλάβετε την άσκηση. Κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι στον αέρα.

tlife-6.jpg

Ξαπλώστε στο έδαφος με την πλάτη να ακουμπά καλά στο στρωματάκι. Τα χέρια μένουν στο πάλι χαλαρά. Ενώστε τα πέλματα των ποδιών μένοντας σε θέση ποδήλατου.

tlife-7.jpg

Λυγίστε και τεντώστε τα πόδια εναλλάξ σαν να κάνετε πεντάλ και προσπαθήστε να συνεχίσετε την άσκηση με ρυθμό για όσο περισσότερο μπορείτε.

tlife-8.jpg

Κρατηθείτε και πάλι από το ένα χέρι και γονατίστε στο έδαφος με τον κορμό ψηλά σε ευθεία. Το εξωτερικό πόδι τεντώνει στο πλάι με τη μύτη να ακουμπά στο έδαφος. Παράλληλα τέντωσε το χέρι στο πλάι στην ευθεία του ώμου.

tlife-9.jpg

Από τη θέση αυτή σηκώστε το πόδι ψηλά όσο περισσότερο μπορείτε χωρίς να το λυγίζετε και φροντίζοντας να μένει πάντα στην ίδια ευθεία. Επαναλάβετε την άσκηση από την αρχή. Αλλάξτε θέση για να γυμνάσετε και τα δύο πόδια.

tlife-10.jpg

Καθίστε και οι δύο στο έδαφος πλάτη με πλάτη και τα πόδια τεντωμένα μπροστά και ενωμένα. Κρατηθείτε από τα χέρια πάνω από τους ώμους. Τέντωσε τον κορμό προς τα πίσω, ενώ ο άλλος γέρνει μπροστά προς τα γόνατα χωρίς να καμπουριάζει. Μείνετε στο σημείο για 10” δευτερόλεπτα. Αλλάξτε θέση…

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *