Θες άμεσα αποτελέσματα; Αυτές τις ασκήσεις θα τις κάνεις αφού τελειώσεις τη γυμναστική…

Πηγή: tlife.gr

work-cover.jpg

Ασκήσεις για μετά τη γυμναστική… Κάνε την υπέρβαση!

Ακούγεται τρελό. Γυμναστική ύστερα από γυμναστική; Κι όμως, υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που αν τις ακολουθήσεις θα μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της εξάσκησης και θα δεις αποτέλεσμα γρήγορα και άμεσα! Σκέψου τις ασκήσεις αυτές σαν τον… επιταχυντή της προσπάθειας που κάνεις κάθε μέρα. Τελειώνεις το καθιερωμένο σου τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο και κάνεις αυτές τις ασκήσεις! Κάντο και θα μας θυμηθείς…

Ο ηθικός αυτουργός των ασκήσεων μετά τις ασκήσεις, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έχει όλες τις λεπτομέρειες για να βάλεις φωτιά στον τρόπο που αλλάζει το σώμα σου!

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;

-Απλά ακολούθησε τις θέσεις όπως σου τις δείχνει η Μάντη.

– Μείνε σε κάθε θέση για 20” δευτερόλεπτα, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και με τα δύο πόδια όπου χρειάζεται.

– Φρόντισε να κάνεις αυτές τις ασκήσεις αμέσως μετά από έντονη εξάσκηση και θα δεις άμεσα τη διαφορά.

work-1.jpg

Άσκηση Πρώτη

Τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων. Το σώμα είναι σε μια ευθεία και τα πόδια στηρίζονται στις μύτες των πελμάτων. Από τη θέση αυτή σήκωσε το δεξί πόδι παράλληλα με το έδαφος με το πέλμα να τεντώνει επίσης προς τα πίσω. Επανάλαβε με το αριστερό πόδι.

work-2.jpg

Άσκηση Δεύτερη

Στάσου στο πλάι με στήριξη στο δεξί χέρι και τον αγκώνα τεντωμένο. Ο κορμός είναι καλά ευθυγραμμισμένος και τα πόδια τεντωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Σήκωσε το αριστερό χέρι τεντωμένο ψηλά και παράλληλα λύγισε το αριστερό γόνατο σηκώνοντας το πόδι ώστε να φέρεις το μηρό κάθετα στη λεκάνη. Μείνε στο σημείο και επανάλαβε το δεξί πόδι.

work-3-a.jpg

Άσκηση Τρίτη

Πάρε τώρα θέση ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων και τα δάχτυλα να κοιτούν μπροστά. Το στήθος είναι προς τα έξω και η λεκάνη ψηλά, ενώ τα πόδια στηρίζονται στα πέλματα που είναι τεντωμένα μπροστά. Σήκωσε το δεξί πόδι τεντωμένο ψηλά και με μηρό, γλουτούς και κοιλιά σφιχτούς μείνε στο σημείο. Επανάλαβε με το αριστερό πόδι.

work-4-a.jpg

Άσκηση Τέταρτη

Λύγισε τώρα τον αγκώνα με τον πήχυ να έρθει κάθετα στον κορμό. Η λεκάνη είναι ψηλά και οι γοφού δεν στρίβουν, ώστε όλο το σώμα να είναι πλάγια και σε μια ευθεία. Τα πόδια είναι τεντωμένα και το ένα πάνω στο άλλο. Από τη θέση αυτή σήκωσε το δεξί πόδι τεντωμένο ψηλά, να έρθει κάθετα με τη λεκάνη. Παράλληλα φέρε και το χέρι τεντωμένο ψηλά παράλληλα με το πόδι. Επανάλαβε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

work-5-a.jpg

Άσκηση Πέμπτη

Στάσου μπρούμυτα με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων, και τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα. Τα γόνατα είναι λυγισμένα στην ευθεία των γοφών, αλλά δεν ακουμπούν στο έδαφος. Στηρίζεσαι στα δάκτυλα των ποδιών, προσπαθώντας να κρατήσεις τα γόνατα λυγισμένα και το “καλάμι” παράλληλα με το έδαφος.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *