Πόνοι και ενοχλήσεις στη μέση; Η Μάντη Περσάκη έχει τη λύση

Πηγή: tlife.gr

μέση
Πόνοι και ενοχλήσεις στη μέση; Η Μάντη Περσάκη έχει τη λύση
Η κακή στάση του σώματος, η πολλές ώρες στην καρέκλα και η καθιστική ζωή σε έχουν αποσυντονίσει. Αισθάνεσαι συνέχεια την πλάτη σου πιασμένη και τη μέση ιδιαίτερα “κλειδωμένη”! Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έχει τις ασκήσεις για να ανακουφίσεις τις ενοχλήσεις και να δώσεις ανάσα στην ταλαιπωρημένη σου μέση.

Ένα δεκάλεπτο από αυτές τις ασκήσεις θα σε ανακουφίσει άμεσα, ενώ αν είσαι πιστή στο πρόγραμμά σου (ίσως και με λίγες παραπάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης των ραχιαίων και των ώμων) θα δεις γρήγορα διαφορά στο σώμα σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντιμετωπίζεις χρόνιο μυοσκελετικό πρόβλημα με τη μέση ή άλλο σημείο του σώματος, τότε πρέπει να ζητήσεις άμεσα τη βοήθεια κάποιου ειδικού, ο οποίος και θα σε διαβεβαιώσει αν οι ασκήσεις αυτές είναι κατάλληλες για την περίπτωσή σου.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Η Μάντη Περσάκη σου δείχνει βήμα, προς βήμα τι πρέπει να κάνεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια επίπεδη επιφάνεια (το πάτωμα του σπιτιού σου δηλαδή και αν νιώθεις ενοχλήσεις ένα μαξιλάρι ή ένα στρωματάκι).

Επανάλαβε κάθε άσκηση 18 φορές και συνέχισε με την επόμενη. Οι ασκήσεις αυτές είναι εκτάσεις και δεν θα σε κουράσουν ιδιαίτερα.

Καλό είναι να κάνεις αυτές τις ασκήσεις και χωρίς να νιώσεις ενοχλήσεις. Έτσι θα προλάβεις πόνους πριν καν εμφανιστούν.

μέση
H θέση της γάτας
Στήριξε τον κορμό με τα χέρια τεντωμένα στην ευθεία των ώμων. Τα γόνατα είναι λυγισμένα και τα πόδια ενωμένα. Από τη θέση αυτή σήκωσε τη ράχη όσο πιο ψηλά μπορείς, χωρίς να σηκώνεις και τους ώμους μαζί και προσπαθώντας να διατηρήσεις το υπόλοιπο σώμα σταθερό. Το κεφάλι κοιτάει προς τα κάτω και πίσω.
μέση
H θέση της γάτας Μέρος Δεύτερο
Στη συνέχεια χαμήλωσε τη ράχη κατεβάζοντας τη σπονδυλική στήλη όσο περισσότερο μπορείς προς τα κάτω. Τώρα το κεφάλι έρχεται ψηλά με το βλέμμα να κοιτά μπροστά ώστε να βοηθήσει την κίνηση. Επανάλαβε από την αρχή την άσκηση.
μέση
Κουλουριασμένη Μέρος Πρώτο
Ξάπλωσε ανάσκελα στο έδαφος, φροντίζοντας η πλάτη να ακουμπήσει καλά κάτω. Μάζεψε και τα δύο γόνατα πάνω από το στομάχι σου και αγκάλιασε τα πόδια ενώνοντας τα δυο σου χέρια. Πίεσε ελαφρά τα πόδια προς το μέρος σου, ώστε να νιώσεις τη μέση να τεντώνει.
μέση
Κουλουριασμένη Μέρος Δεύτερο
Από την ίδια θέση κράτησε το αριστερό πόδι μαζεμένο ψηλά και τέντωσε το δεξί μπροστά, προσπαθώντας να μην το ακουμπάς στο έδαφος. Πίεζε καλά με τα χέρια το γόνατο προς το μέρος σου.

Κουλουριασμένη Μέρος Τρίτο
Επανάλαβε το ίδιο και με το δεξί πόδι πριν ξεκινήσεις και πάλι από την αρχική θέση.
μέση
Έκταση-αναδίπλωση Μέρος Πρώτο
Φέρε τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων και στηρίξου στα γόνατα. Από τη θέση αυτή σήκωσε το δεξί χέρι με το αγκώνα λυγισμένο και την παλάμη μπροστά από το πρόσωπό σου. Παράλληλα ανασήκωσε το αριστερό γόνατο πλησιάζοντάς το στον δεξί αγκώνα.
μέση
Έκταση-αναδίπλωση Μέρος Δεύτερο
Τέντωσε τώρα δεξί χέρι και αριστερό πόδι με στόχο το σώμα σου να είναι σε τέλεια νοητή ευθεία και πιέζοντας συνεχώς σαν να θέλεις να μακρύνεις και προς τις δύο κατευθύνσεις. Έλα και πάλι στην άρχική θέση κυρτώνοντας την πλάτη και επανάλαβε την άσκηση από την αρχή. Κάνε το ίδιο εναλλάσσοντας χέρι και πόδι.
μέση
Περιστροφές λεκάνης
Ξάπλωσε στο έδαφος τεντώνοντας καλά την πλάτη και τον αυχένα. Το βλέμμα κοιτάει προς το ταβάνι. Άνοιξε τα χέρια σε έκταση και σήκωσε τα πόδια ενωμένα με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.
μέση
Περιστροφές λεκάνης Μέρος Δεύτερο
Από τη θέση αυτή περίστρεψε μόνο το κάτω μέρος του σώματος, φέρνοντας τα πόδια προς τα αριστερά. Μείνε για 3-4” δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική θέση. Από εκεί κάνε το ίδιο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *