Relax…

Πηγή: formamag.gr

forma cover

Νιώθεις μονίμως αγχωμένη; Βρες λίγο χρόνο για να κάνεις τις ασκήσεις που σου προτείνουμε και να είσαι σίγουρη πως θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Κάθισε κοιτάζοντας προς τα εμπρός με τον κορμό σε ευθεία και το ένα πόδι λυγισμένο προς τα εμπρός και το άλλο προς τα πίσω. Τέντωσε τα χέρια σου στο πλάι, ενεργοποιώντας τα. Μείνε για 10”-20”.

forma 11η άσκηση
Κάθισε οκλαδόν ενώνοντας τις φτέρνες σου μεταξύ τους, κοιτάζοντας προς τα εμπρός με τον κορμό σε ευθεία.  Αγκάλιασε τις φτέρνες σου με τις παλάμες.

forma 2Σκύψε προς τα εμπρός λυγίζοντας τους αγκώνες διατηρώντας πάντα τα χέρια σου ενεργά και τη σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία .  Μείνε για 10”-20”.

forma 3

2η άσκηση

Κάθισε με τον κορμό σε ευθεία και άνοιξε τα πόδια και τα χέρια σου στο πλάι όσο πιο πολύ μπορείς.

Στρίψε στο πλάι, ακουμπώντας τα δάχτυλα του ενός ποδιού με το αντίθετο χέρι.

Μείνε για 10”-20” και επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.

forma 5

3η άσκηση

Γονάτισε και σκύψε προς τα εμπρός τεντώνοντας τα χέρια σου και ακουμπώντας καλά στις παλάμες. Τέντωσε καλά τον κορμό σου νιώθοντας τα χέρια σου ενεργά. Νιώσε σα να σε τραβάει κάτι προς τα πίσω. Μείνε για 10”-20”.

forma 6

Από την προηγούμενη θέση σπρώξε αργά το σώμα σου προς τα πίσω έτσι ώστε να τεντώσουν τα πόδια σου και να στηρίζεσαι στις παλάμες σου τεντώνοντας τους πήχεις και ανεβάζοντας τον κορμό σου. Σήκωσε και το κεφάλι σου ώστε η σπονδυλική σου στήλη να είναι σε ευθεία. Νιώσε όλο το σώμα σου να τεντώνει από τα δάχτυλα των χεριών μέχρι των ποδιών.  Μείνε για 10”-20”.

forma 7

Από την προηγούμενη θέση, λύγισε τους αγκώνες σου προς τα έξω, φέρε το λαιμό και το κεφάλι προς τα κάτω και ανασήκωσε τον κορμό, τους γλουτούς και τους μηρούς σου σα να σε τραβάει μια κλωστή από την «ουρά» προς τα πάνω. Μείνε για 10”-20”.

forma 8

4η άσκηση

Στάσου όρθια με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά και το άλλο τεντωμένο πίσω να πατάει καλά στο έδαφος. Ύψωσε τα χέρια σου και ένωσε τις παλάμες πάνω από το κεφάλι. Ο κορμός σου πρέπει να παραμένει σε ευθεία ενώ πρέπει να νιώθεις το σώμα σου να τεντώνει ολόκληρο. Μείνε για 10”-20”.

 

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *