Summer Workout! Ασκήσεις που θα τονώσουν τα πόδια σε 20′ μόλις λεπτά

Πηγή: tlife.gr

Summer Workout

Summer Workout! Ασκήσεις που θα τονώσουν τα πόδια σε 20′ μόλις λεπτά
Το λέμε συχνά εδώ στο TLIFE. Πολλές φορές, ο δρόμος για το τέλειο σώμα δεν είναι τόσο μακρύς και δύσβατος όσο φαντάζεσαι. Θέλεις να αποκτήσεις πιο όμορφα και γυμνασμένα πόδια; Ψάχνεις τρόπο να απαλλαγείς από τη χαλάρωση στους μηρούς και να αναδείξεις τις γάμπες σου; Η Μάντη Περσάκη έχει τις ασκήσεις για να τα καταφέρεις.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Ακολούθησε τις συμβουλές της Μάντης σε κάθε άσκηση ξεχωριστά και βεβαιώσου πως έχεις καταλάβει πως να την εκτελείς.

– Βάλε το χρονόμετρο στο 1′ λεπτό και κάνε κάθε άσκηση χωρίς σταματημό για το χρόνο αυτό. Σημείωσε πως όπου χρειάζεται να αλλάζεις πόδι, προσθέτεις ένα ακόμη λεπτό.

– Κάνε ένα διάλειμμα 30” δευτερολέπτων και ξεκίνα με την επόμενη άσκηση. Αφού ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις κανε το ίδιο άλλη μία φορά.

– Βάλε το πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου και σύντομα θα δεις τη διαφορά στο σώμα σου. Αν αισθάνεσαι έτοιμη, μπορείς να αυξήσεις σταδιακά το χρόνο που εκτελείς κάθε άσκηση.

Summer Workout

Κυκλάκια ποδιών
Ξάπλωσε στο έδαφος με την πλάτη καλά τεντωμένη, τους ώμους χαμηλά και το στήθος έξω. Τα γόνατα λυγίζουν και τα πέλματα πατάνε στο έδαφος. Σήκωσε το αριστερό πόδι τεντωμένο ψηλά και κάθετα στη λεκάνη. Από τη θέση αυτή κάνει κυκλικές κινήσεις με τη φορά του ρολογιού, φέρνοντας το πόδι προς το μέρος σου, έξω, πίσω και προς τα δεξιά αντίστοιχα. Κάνε το ίδιο με το δεξί πόδι.
Summer Workout

Bend Over
Κάθισε στη λεκάνη σου και λύγισε τα γόνατα με τα πόδια ενωμένα μπροστά σου. Πιάσε τα γόνατα με τα χέρια σου και γείρε ελαφρώς προς τα πίσω, με την πλάτη πάντα τεντωμένη, ώστε να φέρεις τα πέλματα στον αέρα. Άφησε το σώμα σου απαλά να πέσει πίσω, φέρνοντας τα πόδια πάνω από το θώρακα. Τέντωσε στη συνέχεια τα πόδια πάνω και πίσω από το κεφάλι ώστε να ακουμπήσουν οι μύτες των πελμάτων στο έδαφος (αν δεν μπορείς εξ’ αρχής, προσπάθησε να τα φέρεις όσο πιο χαμηλά μπορείς). Σήκωσε τα πόδια και τέντωσέ τα πάνω από τον κορμό σου, παράλληλα με το έδαφος. Ανέβασε τώρα προς τα πάνω με πάντα τεντωμένα γόνατα και σταδιακά φέρε τα πόδια μπροστά σου ερχόμενη ανάσκελα με το σώμα σε μια ευθεία. Επανάλαβε την άσκηση από την αρχή.

Summer Workout

Εκτάσεις ποδιών από θέση οκλαδόν
Κάθισε στο έδαφος και φέρε τα πόδια οκλαδόν, ενώνοντας τα πέλματα μεταξύ τους. Κράτησε τα πέλματα εσωτερικά με τα χέρια τεντωμένα μπροστά και γείρε ελαφρά το σώμα προς τα πίσω.


Εκτάσεις ποδιών από θέση οκλαδόν Μέρος Δεύτερο
Από τη θέση αυτή τέντωσε το δεξί πόδι προς τα έξω, διατηρώντας το χέρι στο πέλμα. Προσπάθησε να μην αλλάζει η θέση του σώματος και το πόδι να είναι όσο πιο τεντωμένο μπορείς. Μείνε στο σημείο για μερικά δευτερόλεπτα και έλα στην αρχική θέση. Επανάλαβε εναλλάξ την άσκηση και με τα δύο πόδια.
Summer Workout
Διατατική άσκηση
Κάθισε και πάλι στο έδαφος με τα πόδια σου τεντωμένα μπροστά. Πιάσε τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών με τα χέρια σου και γείρε τον κορμό πάνω από τα πόδια. Η πλάτη είναι τεντωμένα, όπως και τα πόδια. Μείνε στο σημείο για 20” δευτερόλεπτα.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *